Een baan vinden in de olie- en gasindustrie

Een baan in de olie- en gasindustrie kan je een zeer lucratief inkomen opleveren. We bedoelen hiermee natuurlijk niet een baan als pompbediende bij een benzinestation.

olie industrieDe olie- en gasindustrie bestaat uit bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het winnen en verwerken van de fossiele brandstoffen voordat deze klaar zijn om aan de consument verkocht te worden. Een baan kan bijvoorbeeld op een olieplatform in zee zijn.

Dergelijk werk wordt ook wel offshore genoemd, omdat het niet op het vaste land plaatsvindt. Mensen die op een olieplatform werken, zijn meestal wekenlang van huis. Door deze lange werktijden en het hoge risico van het werk kunnen de mensen met een dergelijke baan ook een hoog salaris verwachten.

Wat voor soort vacatures staan er open

Hoewel in de wereld druk nagedacht wordt over alternatieven voor fossiele brandstoffen, en er ook al veel gebruik wordt gemaakt van groene energieoplossingen, staan er nog altijd veel vacatures open in de olie- en gasindustrie. Dit zijn zeer gevarieerde vacatures die mensen hier kunnen vervullen.

Zo kan iemand met ervaring in metaalbewerking bijvoorbeeld vrij gemakkelijk een baan in deze industrie vinden. De zware apparatuur zoals gearboxes die wordt gebruikt bij het winnen van olie en gas gaat regelmatig kapot en op die momenten zijn onder andere lassers nodig om de onderdelen te repareren. Dit is slechts een voorbeeld van de grote variatie aan banen die je in de olie- en gasindustrie kunt vinden.

Waar rekening mee houden bij deze banen

werkplaats

Waar je rekening mee moet houden als je een baan in de olie- en gasindustrie probeert te vinden, is dat dit niet de standaard banen zoals in een fabriek of productieplaats zijn. De mensen die op een olieplatform werken worden ook wel roughnecks genoemd.

Dit is een teken dat de baan niet bepaald bedoeld is voor mensen die zwak zijn. Om in deze industrie te werken moet je taai zijn en van goede huizen komen. Ook komt er best wel wat risico bij het werk kijken, omdat je op de baan met zware apparatuur te maken krijgt. Hier tegenover staat dan wel weer dat je een zeer goed salaris kunt verdienen.