Even samen klussen

Je kent dat vast wel; er moeten nog een hoop dingen gedaan worden in- en om het huis. Plinten moeten nog worden bevestigd (altijd weer die plinten) en er zijn nog veel meer andere klusjes die je nog had willen doen.

In mijn geval moest de televisie nog aan de muur bevestigd worden en moeten er nog gordijnen worden opgehangen. Ook waren er nog een paar andere kleine klusjes, zoals het bevestigen van de trapleuningen aan de muur. Allemaal erg belangrijk natuurlijk, maar ik was er zelf nog niet aan toegekomen.

Samen met een vriend die werkt bij een onderhoudsbedrijf Rotterdam hebben we dit allemaal geklaard op een zaterdagmiddag. Helemaal niet zo ingewikkeld was het allemaal. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik dit zelf niet allemaal gedaan had. Dan merk je maar weer hoe prettig het is om er iemand bij te hebben met ervaring. Om een voorbeeld te noemen, ik was dus bezig met de televisie ophangen. Het boren is nu niet bepaald mijn sterkte kant. Ik had dus bijna met de verkeerde boor in de muur zitten boren. Gelukkig had ik hulp en nu hangt het echt super stevig en het ziet er subliem uit.  Mocht je zelf ook een TV aan de muur willen bevestigen, is dit een goede video om eens te bekijken:

Handen uit de mouwen

Zo’n zaterdag middag klussen is natuurlijk even handen uit de mouwen, maar nu alles klaar is vraag ik mij af waarom ik er niet eerder aan begonnen ben. Kleine moeite en alles ziet er gewoon een stuk beter uit. Ik heb nu wel de smaak te pakken en ga binnenkort nog een aantal dingen in huis aanpakken. De kozijnen (ik heb nog houten kozijnen) moeten bijvoorbeeld weer geschilderd worden. Laten doen is uiteraard een optie, maar het scheelt een hoop geld om het gewoon zelf te doen. Waarom niet denk ik nu? Hopen dat mijn kennis binnenkort weer even tijd heeft om mij te ondersteunen..